Dječija i preventivna stomatologija

Dječija i preventivna stomatologija

Svaki problem se može riješiti. Ako vaše dijete posjeduje bilo koji problem koji se tiče zuba, stomatološka ordinacija dr Konatar i naš dječiji stomatolog stoji Vam na raspolaganju. Nudimo rješenje djetetovog problema na što je više moguće bezbolan način. U našoj ordinaciji uz prijatnu atmosferu, druženje i igranje, zubići vaših mališana biće zdravi.
Uklanjanje mekih naslaga i instrukcije o oralnoj higijeni

Uklanjanje mekih naslaga i instrukcije o oralnoj higijeni

Prva posjeta vaseg djeteta stomatologu treba da bude prijatno i pozitivno iskustvo. Mi želimo da se Vi i Vaše dijete osjećate sigurno i opušteno od prvog momenta kada dođete u našu ordinaciju. Uklanjanje mekih naslaga se obično vrši kod djece, jer se kod njih teže mogu naći tvrde naslage i najčešće služi približavanju stomatologa dijetetu i uspostavljanju poverenja. Zapravo predstavlja pranje zuba pastom i posebnom četkicom.Traje oko 15 minuta i bezbolno je. .

Zalivanje fisura

Zalivanje fisura

Zalivanje fisura se izvodi na šesticama (prvim stalnim zubima), koje se pojavljuju u 6.godini života. Ovi zubi imaju izražene kvržice i jame (fisure) na griznim površinama, te je njihovo čišćenje otežano i brzo dolazi do kvara. Iz ovih razloga se radi njihovo zalivanje tj. popunjavanje fisura tečnim kompozitom sa fluorom.

Obratite nam se sa povjerenjem

Fluorisnje zuba

Fluorisnje zuba

Fluorizacija (fluorisanje) zuba se vrši dva puta godišnje postupkom koji je jednostavan, bezbolan i interesantan za decu. Visokokoncentrovani fluor u obliku gela se nanosi u gumene kašike i aplikuje u usta pacijenta. Ovaj postupak traje 5 minuta.

Liječenje i plombiranje mliječnih zuba

Liječenje i plombiranje mliječnih zuba

Karijes je najčešći patološki proces usne duplje. Nažalos, karijes mliječnih zuba se javlja veoma rano, i to kao posljedica loših navika, neadekvatne ishrane, određenih teškoća u održavanju oralne higijene i neobavještenosti roditelja o značaju mliječnih zuba i mogućnostima za očuvanje njihovog zdravlja. Karijes često zahvata veći broj mliječnih zuba i brzo se širi zbog određenih anatomo–histoloških karakteristika tih zuba. Mliječni zubi su pokriveni sa znatno tanjim slojem gleđi (rijetko prelazi 1 mm), koja je, pritom, i slabije mineralizovana. Ispod gleđi je dentin sa širokim dentiskim kanalićima i manjom sposobnošću stavaranja reparatornog dentina. Sve to doprinosi bržem širenju i češćoj pojavi komplikacija karijesa mliječnih zuba.

Vađenje mliječnih zuba

Vađenje mliječnih zuba

Mliječni zubi oboljevaju i popravljaju se jednako kao i stalni, a nažalost vrlo često mali pacijenti dolaze kod nas kada zub nije moguće popraviti. Nekada usljed velike razorenosti krunice ili upalnog procesa na vrhu korijena mliječnog zuba, zub je potrebno izvaditi i prije njegove fiziološke smjene. U tom slučaju moze se desiti da dođe do nedovoljnog razvitka vilice i gubitka prostora za stalne zube, ali stručna greška je ostaviti ovakav zub u ustima malog pacijenta. Naime, ovakvi zubi su izvor infekcije i mogu dovesti do niza problema u samom organizmu. Da se ne bi desile komplikacije zbog preranog gubitka zuba, u Stomatološkoj ordinaciji dr Konatar, postavljaju se tzv "čuvari prostora".Pogledajte video

Štitnici za zube

Štitnici za zube

Dječija zaigranist, nedostatak straha, sportske aktivnosti i različite druge situacije mogu dovesti do oštećenja mliječnih ili trajnih zuba. Bilo da je u pitanju lom krunice, korijena ili potpuno izbijanje zuba, vrlo je važno da Vaše dijete odmah odvedete stomatologu. Ukoliko se dijete aktivno bavi nekim kontaktnim sportom, preporučujemo izradu individualnog štitnika za zube, kako bi se spriječila povreda zuba u razvoju.

Dobrodošli u stomatološku ordinaciju dr Konatar

U savremenom i prijatnom ambijentu, uz najnovija saznanja i poslednja dostignuća tehnike, vodimo računa da Vam svo vrijeme tretmana bude što ugodnije i da uz našu pomoć savladate stah od stomatoloških intervencija. Obratite nam se sa povjerenjem!

Radno vrijeme

Poštovani klijenti, stomatološka ordinacija dr Konatar otvorena je u sljedećim terminima:

  • 1000 - 1800
  • po potrebi

Kontaktirajte nas

Prednosti ordinacije dr Konatar

Pogledajte šta nudimo za Vaše oralno zdravlje

Stomatološka ordinacija dr Konatar - Vaš partner za oralno zdravlje!